Virtualization Technology Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers

Question 1 : Which of the following is a type of virtualization?

(a) Storage
(b) Desktop
(c) CPU
(d) All of the above

Answer : (d) All of the above

Question 2 : Type …….. VM is  full virtualization.

(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) All of the above

Answer : (a) 1

Question 3 : What is the solution for full virtualization?

(a) Processor
(b) Application
(c) Desktop
(d) Hardware

Answer : (d) Hardware

Question 4 : Which of the following is an example of a server operating system?

(a) VMware
(b) Virtual Disk
(c) VMware ESXi
(d) VirtualBox

Answer : (c) VMware ESXi

Question 5 : Which standard describes the interface of web services?

(a) SOAP
(b) ESB
(c) BPEL
(d) XML

Answer : (d) XML

Fill in the Blanks

Question 1 : …………………. control memory and processor resources while virtual machines control their own network and storage resources.

Answer : Hypervisor

Question 2 : The virtual machine can be reverted to the original state through the use of ………………… .

Answer : Snapshots

Question 3 : A ……………. hypervisor runs on top of an operating system to provide resources to the virtual machines. 

Answer : Type 2

Question 4 : The first commercial x86 hypervisor was released by ……………….. .

Answer : VMware

Question 5 : Desktop virtualization, ………………….. , CPU virtualization, storage virtualization, network virtualization and server virtualization are the different types of virtualization.

Answer : Data virtualization

Cloud Computing Questions and Answers