Oracle Architecture Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers

Question 1 : Oracle is a 

(a) RDBMS
(b) HDBMS
(c) NDBMS
(d) None of the above

Answer : (a)

Question 2 : Oracle 2.0 was written in assembly language for

(a) 8086 machine
(b) PDP-11
(c) IBM-370
(d) None of the above

Answer : (b)

Question 3 : Oracle 3.0 database was written in 

(a) C
(b) C++
(c) JAVA 2
(d) None of the above

Answer : (a)

Question 4 : Oracle server consists of 

(a) Oracle database + DBMS
(b) Oracle instances only
(c) Oracle database + Oracle instance
(d) None of the above

Answer : (c)

Question 5 : When multiple copies may be written to multiple devices, we say files are

(a) Multiplexed
(b) Partitioned
(c) Protected
(d) None of the above

Answer : (a)

Question 6 : SGA stands for

(a) System Go Ahead
(b) Software Global Area
(c) System Global Area
(d) None of the above

Answer : (c)

Question 7 : PGA stands for

(a) Program Global Area
(b) Process Global Area
(c) Parallel Global Area
(d) None of the above

Answer : (b)

Question 8 : SGA has

(a) 2 caches
(b) 3 caches
(c) 4 caches
(d) 5 caches

Answer : (b)

Question 9 : A file used to govern the initialization of the instance is known as 

(a) Shared file
(b) Parameter file
(c) Read-only file
(d) None of the above

Answer : (b)

Question 10 : A database is divided into logical storage units called as

(a) Tables
(b) Records
(c) Tablespaces
(d) None of the above

Answer : (c)

DBMS Questions and Answers