Genitourinary Cancer MCQ : Multiple Choice Questions and Answers

Question 41 : Which of the following prostate cancers produce more PSA per gram :

a) Poorly differentiated
b) well differentiated

Answer : well differentiated

Question 42 : PSA is misleading many times in the screening and diagnosis of prostate cancer. Which of the following markers are available at present for aiding in the diagnosis :

a) 4Kscore test
b) Prostate Health Index (PHI)
c) Both of the above
d) Neither 1 nor 2

Answer : Both of the above

Question 43 : Urinary PCA-3 has been approved by the FDA to determine the likelihood of cancer in men with an elevated PSA level and a previously negative biopsy :

a) True
b) False

Answer : True

Question 44 : Which of the following is the preferred imaging modality for identifying suspicious lesions for guided biopsies of prostate :

a) MRI
b) TRUS
c) CT scan
d) Integrated PET-CT scan

Answer : MRI

Question 45 : Which of the following imaging is recommended in patients with clinically localized prostate cancer having Gleason 7, PSA of 10 ng/mL:

a) CT scan
b) Bone scan
c) Both of the above
d) Neither 1 nor 2

Answer : Neither 1 nor 2

Question 46 : Partin tables are used in cases of prostate cancer to predict what :

a) Prognosis after surgery
b) Prognosis after radiation
c) Pathologic stage
d) Life expectancy

Answer : Pathologic stage

Question 47 : Which of the following classification is most commonly used to ascribe risk groups to cases of prostate cancer :

a) D’Amico classification
b) Partin nomogram
c) Church-Bethlehem score
d) Adjusted Huit class

Answer : D’Amico classification

Question 48 : In the Protec T trial, which compared active monitoring , RP, and EBRT for the treatment of clinically localized prostate, which of the following treatment strategy resulted in better survival outcomes :

a) RP
b) AS
c) RT
d) None of the above

Answer : none of the above

Question 49 : Which of the following tests are used in AS of prostate cancer patients :

a) DRE every 6 months
b) PSA every 6 months
c) Imagining and biopsy every 2 to 3 years
d) All of the above

Answer : all of the above

Question 50 : Which of the following is false about lymph node metastasis in prostate cancer :

a) Low-risk patients have nodal mets in 0.5% to 2% cases
b) Intermediate-risk prostate cancer patients have lymph node mets in 5% to 20% of cases
c) In high-risk cancer patients, the rates of LN mets are 20% to 50%
d) Prophylactic LN dissection (PLND) is recommended in patients having > 10% probability of LN mets

Answer : Prophylactic LN dissection (PLND) is recommended in patients having > 10% probability of LN mets