Cloud Service Oriented Architecture Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers

Question 1 : What are the core components of a web service?

(a) XML and XML Schema
(b) SOAP and HTTP
(c) WSDL and XML
(d) ESB and WS-Policy

Answer : (c) WSDL and XML

Question 2 : What is true in case of SOA and BPM?

(a) Tasks can be rearranged with user interface
(b) Business rules can be dynamically changed
(c) New services can be created at runtime
(d) None of the above

Answer : (a) Tasks can be rearranged with user interface

Question 3 : How services communicate with each other in SOA?

(a) Using XML messages
(b) Using common data and communication model
(c) Using he ESB (Enterprise Service Bus) layer
(d) Integration of business logic between services

Answer : (a) Using XML messages

Question 4 : Which is not the part of the BPM stack in cloud computing?

(a) BPaaS
(b) BM-PaaS
(c) IaaS
(d) SaaS

Answer : (b) BM-PaaS

Question 5 : Which is the Need of SOA?

(a) Adaptivity
(b) Scalability
(c) Robustness
(d) None of these

Answer : (b) Scalability

Fill in the Blanks

Question 1 : In SOA, …………………. are developed, maintained and owned by multiple stakeholders. 

Answer : Services

Question 2 : is a methodical set of advance on a company’s enterprise processes.

Answer : BPM

Question 3 : SOA infrastructure comprises three levels : Core, Platform and ……………………. .

Answer : QoS

Question 4 : BPaaS stands for ……………….. .

Answer : Business Process as a Service

Question 5 : …………………….. are the technical foundations of SOA.

Answer : Web Services

Question 6 : A ………………. is a design methodology used to develop software based on interoperable services.

Answer : Service-oriented architecture (SOA)

Cloud Computing Questions and Answers