Cloud Computing Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers

Question 1 : Which of these companies is not a leader in cloud computing?

(a) Google
(b) Amazon
(c) Intel
(d) Microsoft

Answer : (c) Intel

Question 2 : YARN is an acronym for ?

(a) Yet Another Resource Negotiator
(b) Yet Another Resource Navigator
(c) Yet Another Resource Negotiator
(d) Yet Again Resource Navigator

Answer : (a) Yet Another Resource Negotiator

Question 3 : What are the three main factors of the cloud computing adoption?

(a) Technological, governmental and environmental
(b) Technological, organizational and environmental
(c) Technological, organizational and cultural
(d) Technological, cultural and industrial

Answer : (b) Technological, organizational and environmental

Question 4 : A public cloud is defined by ?

(a) Portability
(b) Ownership
(c) Storage size
(d) Accessibility

Answer : (a) Portability

Question 5 : Which of these techniques is vital for creating cloud computing centers?

(a) Virtualization
(b) Transubstantiation
(c) Cannibalization
(d) Insubordination

Answer : (a) Virtualization

Question 6 : Which of the following is a type of virtualization?

(a) Storage
(b) Desktop
(c) CPU
(d) All of the above

Answer : (d) All of the above

Question 7 : What are the core components of a web service?

(a) XML and XML Schema
(b) SOAP and HTTP
(c) WSDL and XML
(d) ESB and WS-Policy

Answer : (c) WSDL and XML

Question 8 : Potential defense mechanism to repudiation include all of the following except

(a) Digital signatures
(b) Time stamps
(c) Audit trails
(d) Filtering

Answer : (d) Filtering

Question 9 : Which is not a major cloud computing platform?

(a) Apple iCloud
(b) IBM Deep Blue
(c) Microsoft Azure
(d) Amazon EC2

Answer : (b) IBM Deep Blue

Question 10 : Which of the following is not a component of the OpenStack cloud platform?

(a) Nova
(b) Keystone
(c) Neutron
(d) Walrus

Answer : (d) Walrus

Question 11 : Google provides the following internationally recognized certifications:

(a) Associate Cloud Engineer
(b) Professional Cloud Architect
(c) Professional Data Engineer
(d) Professional Cloud Developer
(e) All of the above

Answer : (e) All of the above

Question 12 : One of the following is not a characteristic of the public cloud.

(a) Homogenous resources
(b) Multi-tenancy
(c) Economies of scale
(d) Heterogeneous resources

Answer : (d) Heterogeneous resources

Question 13 : Which of the following cloud concept is related to pooling and sharing of resources?

(a) Polymorphism
(b) Abstraction
(c) Virtualization
(d) None of the mentioned

Answer : (c) Virtualization

Question 14 : Type …….. VM is  full virtualization.

(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) All of the above

Answer : (a) 1

Question 15 : What is true in case of SOA and BPM?

(a) Tasks can be rearranged with user interface
(b) Business rules can be dynamically changed
(c) New services can be created at runtime
(d) None of the above

Answer : (a) Tasks can be rearranged with user interface

Question 16 : Authentication, authorization, throttling, and filtering are potential defense mechanisms for 

(a) Data tampering
(b) Repudiation
(c) Information Disclosure
(d) Denial of Service

Answer : (d) Denial of Service

Question 17 : Which of the following is a cloud platform by Amazon?

(a) Azure
(b) AWS
(c) Cloudera
(d) All of the above

Answer : (c) Cloudera

Question 18 : Which is open source data query system?

(a) Walrus
(b) Hive
(c) Pig
(d) Glance

Answer : (b) Hive

Question 19 : The term MOOCs refers to …………… .

(a) Massive Open Online Courses
(b) Massive Open Online Curriculum
(c) Massive Open Source Online Courses
(d) None of the above

Answer : (a) Massive Open Online Courses

Question 20 : One of the following is true about the on-premise private cloud.

(a) High standardized process
(b) Also referred to as the internal cloud
(c) High scalability
(d) High level of security

Answer : (c) High scalability

Question 21 : Which of the architectural layer is used as front end in cloud computing?

(a) Cloud
(b) Soft
(c) Client
(d) All of the mentioned

Answer : (c) Client

Question 22 : What is the solution for full virtualization?

(a) Processor
(b) Application
(c) Desktop
(d) Hardware

Answer : (d) Hardware

Question 23 : How services communicate with each other in SOA?

(a) Using XML messages
(b) Using common data and communication model
(c) Using he ESB (Enterprise Service Bus) layer
(d) Integration of business logic between services

Answer : (a) Using XML messages

Question 24 : The user layer of the cloud security architecture consists of the following except

(a) Authentication
(b) Security-as-a-Service
(c) Infrastructure
(d) Browser Security

Answer : (c) Infrastructure

Question 25 : Amazon EC2 provides virtual computing environments known as?

(a) Chunks
(b) Instances
(c) Messages
(d) None of the above

Answer : (b) Instances

Question 26 : Which Hadoop tool also provides support for a columnar database?

(a) HDFS
(b) Pig
(c) Hive
(d) HBase

Answer : (d) HBase

Question 27 : Which of the following benefit is related to create resources that are pooled together in a system that supports multi-tenant usage?

(a) On-demand self-service
(b) Broad network access
(c) Resource pooling
(d) All of the above

Answer : (a) On-demand self-service

Question 28 : IGT Cloud is an example of 

(a) Public cloud
(b) Private cloud
(c) Hybrid cloud
(d) Community cloud

Answer : (d) Community cloud

Question 29 : Tick the correct statement 

(a) Cloud architecture can couple software running on virtualized hardware in multiple locations to provide an on-demand service.
(b) Cloud computing relies on a set of protocols needed to manage inter process communications.
(c) Platforms are used to create more complex software.
(d) All of the above.

Answer : (d) All of the above.

Question 30 : Which of the following is an example of a server operating system?

(a) VMware
(b) Virtual Disk
(c) VMware ESXi
(d) VirtualBox

Answer : (c) VMware ESXi

Question 31 : Which is not the part of the BPM stack in cloud computing?

(a) BPaaS
(b) BM-PaaS
(c) IaaS
(d) SaaS

Answer : (b) BM-PaaS

Question 32 : Origin in browser security means

(a) Different browser
(b) Same application
(c) Source browser
(d) Origin application

Answer : (b) Same application

Question 33 : Which component is responsible for providing simple storage service in Eucalyptus cloud platform?

(a) Cluster Controller
(b) CLC
(c) Walrus
(d) Node Controller

Answer : (c) Walrus

Question 34 : Which of the following allows you to create instances of the MySQL database to support your web sites?

(a) Amazon Elastic Compute Cloud
(b) Amazon Simple Elastic Queue Service
(c) Amazon Relational Database Service
(d) Amazon Simple Storage System

Answer : (c) Amazon Relational Database Service

Question 35 : The composite data together with its associated metadata which are grouped as web-based resources is called

(a) File
(b) Object
(c) Block
(d) Dataset

Answer : (b) Object

Question 36 : What are the two traits of cloud computing architecture?

(a) Singe tiered
(b) Not scalable
(c) On-demand access to resources
(d) Internet/intranet accessible server
(e) Client and server run in the same physical environment

Answer : (c) On-demand access to resources & (d) Internet/intranet accessible server

Question 37 : Which standard describes the interface of web services?

(a) SOAP
(b) ESB
(c) BPEL
(d) XML

Answer : (d) XML

Question 38 : Which is the Need of SOA?

(a) Adaptivity
(b) Scalability
(c) Robustness
(d) None of these

Answer : (b) Scalability

Question 39 : Cloud monitoring requirements are all of the following except

(a) Migration
(b) Scalability
(c) Portability
(d) Autonomy

Answer : (c) Portability

Question 40 : Which of the following is an open source cloud platform?

(a) Eucalyptus
(b) Amazon EC2
(c) Google App Engine
(d) Azure

Answer : (a) Eucalyptus

Question 41 : Cloud storage device mechanism provide standard logical classes of data storage known as 

(a) Cloud storage stages
(b) Cloud storage blocks
(c) Cloud storage levels
(d) Cloud storage steps

Answer : (c) Cloud storage levels

Question 42 : What is a common design element often found in cloud architectures?

(a) Single tiered
(b) Terminal emulators
(c) Synchronous web services
(d) Asynchronous web services

Answer :  (d) Asynchronous web services

Question 43 : Which of the following is related to RESTful Web Services?

(a) CMS
(b) PCMONS
(c) RMCM
(d) CloudWatch

Answer : (a) CMS

Question 44 : MPI stands for?

(a) Massively Parallel Interconnect
(b) Message Passing Interface
(c) Message Passing Interconnect
(d) Mostly Parallel Interface

Answer : (b) Message Passing Interface

Question 45 : Eucalyptus is an example of

(a) PaaS cloud
(b) Private cloud
(c) IaaS cloud
(d) SaaS cloud

Answer : (c) IaaS cloud

Question 46 : What is a common trait of cloud architectures?

(a) It dictates monolithic application designs.
(b) It must use publicly accessible computing resources
(c) A fixed set of computing resources is pre-allocated to each application
(d) While in operation the application automatically scales up or down based on resource needs.

Answer : (d) While in operation the application automatically scales up or down based on resource needs.

Question 47 : When an authorized intruder access, copies or transmits private, confidential or sensitive data belonging to a person or organization, this phenomenon is known as 

(a) Data loss
(b) Data access
(c) Data breach
(d) Data hack

Answer : (c) Data breach

Question 48 : MapReduce is a liner programming model.

(a) True
(b) False

Answer : (a) True

Question 49 : Identify the odd out of the following:

(a) Cloud storage driver
(b) Resource replication
(c) Resources aggregation
(d) Cloud usage monitor

Answer : (c) Resources aggregation

Question 50 : A cloud service level agreement is composed of all the following except 

(a) Service guarantee
(b) Service guarantee time period
(c) Service guarantee granularity
(d) Service guarantee inclusions

Answer : (d) Service guarantee inclusions

Question 51 : Which component of Eucalyptus is similar to AWS EBS (Elastic Block Storage)?

(a) Node Controller
(b) Cloud Controller
(c) Storage Controller
(d) Walrus

Answer : (c) Storage Controller

Question 52 : A ready-made environment is a peculiar component of 

(a) On-premise IaaS
(b) PaaS
(c) SaaS
(d) Out-sourced IaaS

Answer : (b) PaaS

Question 53 : BladeSystem matrix servers are products of which cloud vendor?

(a) IBM
(b) HP
(c) Salesforce
(d) RackSpace

Answer : (b) HP

Question 54 : Which component of the OpenStack cloud is responsible for creating the virtual networks?

(a) Nova
(b) Glance
(c) Keystone
(d) Neutron

Answer : (d) Neutron

Question 55 : Examples of a ready-made environment pre-installed cloud resources are all of the following except

(a) Middleware
(b) Databases
(c) Development tools
(d) Resource agents

Answer : (d) Resource agents

Question 56 : Customer relationship management is associated with one of the following cloud vendors.

(a) IBM
(b) HP
(c) Salesforce
(d) RackSpace

Answer : (c) Salesforce

Question 57 : The smallest unit of data and the lowest level of storage is called

(a) Objects
(b) Dataset
(c) Block
(d) Files

Answer : (c) Block

Question 58 : HP Cloud Services Enablement for Infrastructure-as-a-Service is made up of all of the following except

(a) HP Cloud Service Automation
(b) HP Cloud Autumn Matrix server
(c) HP Aggregation Platform for SaaS
(d) HP BladeSystem Matrix server

Answer : (b) HP Cloud Autumn Matrix server

Question 59 : A virtual server uses a combination of all of the following for identification except

(a) Host name
(b) Password
(c) IP address
(d) Port number

Answer : (b) Password

Question 60 : One of the following can be used to enhance the deployment of a successful private cloud architecture.

(a) HP Cloud Service Automation
(b) HP Cloud Autumn Matrix server
(c) HP Aggregation Platform for SaaS
(d) HP BladeSystem Matrix server

Answer : (a) HP Cloud Service Automation

Cloud Computing Questions and Answers

Introduction to Cloud Computing Questions and Answers

Cloud Services and Deployment Models Questions and Answers

Cloud Computing Architecture Questions and Answers

Virtualization Technology Questions and Answers

Cloud Service Oriented Architecture Questions and Answers

Cloud Security and Privacy Questions and Answers

Cloud Computing Applications Questions and Answers

Cloud Computing Technologies , Platforms and Services Questions and Answers

Cloud Computing Adoption Questions and Answers