Cloud Computing Applications Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers

Question 1 : Which of these companies is not a leader in cloud computing?

(a) Google
(b) Amazon
(c) Intel
(d) Microsoft

Answer : (c) Intel

Question 2 : Which is not a major cloud computing platform?

(a) Apple iCloud
(b) IBM Deep Blue
(c) Microsoft Azure
(d) Amazon EC2

Answer : (b) IBM Deep Blue

Question 3 : Which of the following is a cloud platform by Amazon?

(a) Azure
(b) AWS
(c) Cloudera
(d) All of the above

Answer : (c) Cloudera

Question 4 : Amazon EC2 provides virtual computing environments known as?

(a) Chunks
(b) Instances
(c) Messages
(d) None of the above

Answer : (b) Instances

Fill in the Blanks

Question 1 : GAE is a software that facilitates users in running web applications on ……………… infrastructure.

Answer : Google

Question 2 : Google Drive provides ………….. of cloud storage space for free.

Answer : 15 GB

Question 3 : Windows Azure has five main parts : Compute, Storage, the ………….. , the CDN , and Connect.

Answer : Fabric Controller

Question 4 : Amazon offer many different cloud services. The most central and well known of these services are Amazon …………………….. (EC2) and Amazon Simple Storage Service (S3).

Answer : Amazon Elastic Cloud Computing (EC2)

Question 5 : Amazon Cloud Watch is a web service that provides monitoring for AWS cloud ……………. and applications.

Answer : Resources

Cloud Computing Questions and Answers