Cloud Computing Adoption Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers

Question 1 : What are the three main factors of the cloud computing adoption?

(a) Technological, governmental and environmental
(b) Technological, organizational and environmental
(c) Technological, organizational and cultural
(d) Technological, cultural and industrial

Answer : (b) Technological, organizational and environmental

Question 2 : Google provides the following internationally recognized certifications:

(a) Associate Cloud Engineer
(b) Professional Cloud Architect
(c) Professional Data Engineer
(d) Professional Cloud Developer
(e) All of the above

Answer : (e) All of the above

Question 3 : The term MOOCs refers to …………… .

(a) Massive Open Online Courses
(b) Massive Open Online Curriculum
(c) Massive Open Source Online Courses
(d) None of the above

Answer : (a) Massive Open Online Courses

Question 4 : Which of the following benefit is related to create resources that are pooled together in a system that supports multi-tenant usage?

(a) On-demand self-service
(b) Broad network access
(c) Resource pooling
(d) All of the above

Answer : (a) On-demand self-service

Question 5 : Which of the following allows you to create instances of the MySQL database to support your web sites?

(a) Amazon Elastic Compute Cloud
(b) Amazon Simple Elastic Queue Service
(c) Amazon Relational Database Service
(d) Amazon Simple Storage System

Answer : (c) Amazon Relational Database Service

Fill in the Blanks

Question 1 : Top management support is considered one of the main success ……………….. in project management.

Answer : factors

Question 2 : Security and legal issues regarding data jurisdictions, security risks and ……………… must be considered when attempting to upload data into the cloud.

Answer : data confidentiality

Question 3 : Two of the industry’s leading education PaaS are ………… and Google App Engine (GAE)

Answer : Amazon Web Services (AWS)

Question 4 : In healthcare sector, cloud computing services mainly comprise the …………………… of medical records online.

Answer : storage

Question 5 : The AWS ………………….. has been effectively used during Obama’s political campaign in the US.

Answer : Election-as-a-service

Cloud Computing Questions and Answers